Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο "Akis’ Food Tour", την Κυριακή 14 Απριλίου στις 20:00. Μοναδικές γεύσεις, επεισοδιακό ράφτινγκ και μαγειρική στην κουζίνα ενός αυτοκινούμενου
Το "Akis’ Food Tour", το υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη, μας έχει κατακτήσει για πολλούς και διαφορετικούς λόγους: για τα ωραία τοπία του, τις περιοχές που μας συστήνει, τα ιδιαίτερα πιάτα που μας γνωρίζει, το κέφι και την υπέροχα ταξιδιάρικη διάθεσή του αλλά και για τους ντόπιους που συναντάμε σε κάθε περιοχή και τα μυστικά της κουζίνας τους που μας αποκαλύπτουν. Η πιο νόστιμη ταξιδιωτική εκπομπή με οδηγό τον Άκη Πετρετζίκη επισκέπτεται... τα πιο απομακρυσμένα σημεία του χάρτη.
Σε αυτό το επεισόδιο παρακολουθούμε ένα απολαυστικό food tour που ξεκινά από τα δυτικά σύνορα της χώρας και φτάνει μέχρι το Κεντρικό Ζαγόρι, και συγκεκριμένα σε Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια.
Στην Κόνιτσα τα μέλη της Λέσχης Γαστρονομίας Ηπείρου μαθαίνουν στον Άκη να μαγειρεύει με παραδοσιακές ηπειρώτικες τεχνικές: Φτιάχνουν αρνάκι με χόρτα στη γάστρα, τον παραδοσιακό φορητό φούρνο των νομάδων βοσκών, τηγανίζουν άγρια μανιτάρια στην πυροστιά και ψήνουν ποταμίσια χέλια με πάπρικα και σκόρδο στο κεραμίδι.
Λίγο πιο πάνω, στα Μαστοροχώρια, ο Άκης δοκιμάζει την αυθεντική ηπειρώτικη κρεατόπιτα που μοιάζει με τάρτα, στο καφενείο του Θύμιου και της ελληνογαλλίδας, Σύνθιας. Πρόκειται για δυο χορευτές της Λυρικής Σκηνής που άφησαν την Αθήνα για να ζήσουν στην Καστάνιανη, δίπλα στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Την επόμενη μέρα, ο πλανόδιος φούρναρης της περιοχής τον παίρνει μαζί του για μια ιδιαίτερη γαστρονομική ξενάγηση στα μικρά, άγνωστα χωριά του Ζαγορίου.
Μαζί του επισκεπτόμαστε το Κεντρικό Ζαγόρι για να παρακολουθήσουμε τους ντόπιους να "βγάζουν τσίπουρα" στο χωριό Βίτσα. Στο γλέντι όλοι φέρνουν κι από κάτι! Μαθαίνουμε από τις ζαγορίσιες νοικοκυρές τις παραδοσιακές συνταγές για την περίφημη αλευρόπιτα, την ιδιαίτερη φακόπιτα και τη μπατσαρή χορτόπιτα. Μια βέρα Σαρακατσάνα δείχνει στον Άκη πώς κλείνει την κατσαρόλα με ζυμάρι και φτιάχνει κρέας καπαμά, μια σπάνια συνταγή των κτηνοτρόφων της Πίνδου.
Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με καπνιστή πέστροφα στην Κλειδωνιά, επεισοδιακό ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη και μαγειρική στην κουζίνα ενός αυτοκινούμενου camper!
Ξεχωριστοί άνθρωποι, υπέροχες συνταγές και τοπία που πραγματικά δείχνουν την Ελλάδα, όπως δεν την έχετε ξαναδεί.
Μην το χάσετε! Αυτή την Κυριακή, στις 20.00 στο κανάλι του ALPHA.
Το πιο γευστικό tour συνεχίζεται στον Alpha!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου