13 Απρ 2024

«Τέχνη και Ψυχική Υγεία», εκδήλωση στην Κόνιτσα

Το Οικοτροφείο Κόνιτσας «ΝΟΣΤΟΣ» της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., σε συνεργασία με το 1ο, 2ο και 3ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας, πραγματοποιούν μία εκδήλωση με στόχο την ανάδειξη της σημασίας και αξίας της τέχνης στην ψυχική υγεία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση ζωγραφικής έργων των μαθητών της Ε’ και ΣΤ’ τάξης των Δημοτικών Σχολείων Κόνιτσας, τα οποία αποτυπώνουν την δική τους ματιά για τη σημασία και αξία της ψυχικής υγείας στην ζωή μας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να διαπιστώσουν και να... εμπνευστούν από τη δημιουργική έκφραση των παιδιών.
Παράλληλα με την έκθεση θα πραγματοποιηθούν ενημερωτικές ομιλίες από επαγγελματίες ψυχικής υγείας για την σημασία της τέχνης ως μέσο αυτοέκφρασης και θεραπείας.
Επίσης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα διεξαχθεί βιωματικό εργαστήριο σε συνεργασία με φοιτητές και φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το εργαστήριο θα δώσει την δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξερευνήσουν τη δημιουργική έκφρασή τους μέσα από την τέχνη της ζωγραφικής.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα την Δευτέρα 15 Απριλίου 2024, στις 11:00 π.μ., στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Κόνιτσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου