4 Μαρ 2021

Θα επανατοποθετήσει το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης ο Δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου!

Το άγαλμα της Βασίλισσας Φρειδερίκης επιθυμεί να επανατοποθετήσει στην Κόνιτσα ο Δήμαρχός της Νικόλαος Εξάρχου.
Αφουγκραζόμενος ένα αίτημα πολλών ετών της τοπικής κοινωνίας, ο Δήμαρχος Κόνιτσας έθεσε ως στόχο του, τον οποίο μάλιστα ανέλυσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο τοπικό κανάλι "Ήπειρος TV1".
Ο Δήμαρχος της ακριτικής περιοχής χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τους Μπολσεβίκους που δεν κατέστρεψαν -κατά τον ίδιο- κανένα άγαλμα στην Ρωσία αλλά και τα κρεματόρια της Γερμανίας που σήμερα έχουν μετατραπεί σε... τουριστικό προορισμό!
«Θα πρέπει να αναδείξουμε ό,τι έχει σχέση με την ιστορία μας… Θα πρέπει να τελειώνουν τα εμφυλιοπολεμικά σύνδρομα..» είπε μεταξύ άλλων.
Στην συνέχεια ανέφερε ότι «έχουμε το άγαλμα της Βασιλίσσης Φρειδερίκης, ένα ιστορικό άγαλμα για την τοποθέτηση του οποίου υπάρχουν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά κανένας δεν μιλάει για αυτό…»!
Ο ίδιος θεωρεί ότι το άγαλμα πρέπει να τοποθετηθεί και δεσμεύτηκε πως θα το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο!
Εύγε στον κύριο Δήμαρχο για την συγκεκριμένη του κίνηση!

4 σχόλια:

  1. Το είχε τάξει προεκλογικά και ο νυν Δήμαρχος και κατηγορούσε τον Παπασπύρου γιατί και εκείνος το είχε τάξει και δεν το έβαλε ποτέ.. για να δούμε! Χλωμό το βλέπω να το βάλει και ο Εξάρχου! Αν και είμαι σύμφωνος! Η ιστορία είναι ιστορία ασχέτως αν κάποια μας αρέσουν ή όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την Κόνιτσα και τα γύρω χωριά τα έσωσαν με διάφορους τρόπους, η πρόνοια της Βασίλισσας.
    Τα "σπίτια του παιδιού" σε πολλά χωριά, δίδαξαν γράμματα και κάποια τέχνη σε αγόρια και κορίτσια.
    Δεν το θεωρώ παράλογο να ξαναμπεί το άγαλμα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η προσφορά της Βασίλισσας Φρειδερίκης για να υπάρχει η Ελλάδα ανεξάρτητη ήταν μεγάλη. Αυτή ενέπνευσε τους μαχητές του στρατού στην Κόνιτσα και έσωσε την Ελλάδα από τον ζυγό του Στάλιν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η επανατοποθέτηση του αγάλματος της Φρειδερίκης στην Κόνιτσα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο και το 2012. Τότε αποτράπηκε λόγω αντιδράσεων. Αν αυτή τη φορά προχωρήσει θα είναι σημάδι της ιδεολογικής μετατόπισης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή