12 Μαΐ 2021

Το φυτό "δρακάκι" που κλέβουν κάθε άνοιξη από τα βουνά της Κόνιτσας οι Αλβανοί και το χρυσοπουλάνε στην Ευρώπη!

Μία ακόμη λεηλασία του δασικού πλούτου της Ελλάδος, η οποία πραγματοποιείται από τις κρυφές εισβολές των Αλανών γειτόνων μας στις δύσβατες και ορεινές περιοχές στην Κόνιτσα.
Ξεριζώνουν μεγάλες ποσότητες από το περιζήτητο αρωματικό και θεραπευτικό φυτό «δρακάκι», το οποίο είναι γνωστό και ως «λουλούδι του Δαρβίνου», ώστε να το μεταφέρουν στην Αλβανία και να το πουλήσουν πανάκριβα στο εξωτερικό.
Το “δρακάκι” ή “λουλούδι του Δαρβίνου” πωλείται στην Γερμανία και... άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η τιμή του ανέρχεται μέχρι και 50 χιλιάδες ευρώ το κιλό, καθώς είναι διάσημο για τις θεραπευτικές του ιδιότητες σε ποικίλες ασθένειες. 
Περιέχει βιταμίνη C, μέταλλα, σαπωνίνες, γλυκοσίδια, φλαβονοειδή, ένζυμα, αιθέρια έλαια και διάφορες άλλες ουσίες και έχει αποχρεμπτικές, διουρητικές, αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις, ηρεμιστικές, αντισπασμωδικές και εφιδρωτικές ιδιότητες.  
Ως αφέψημα, χρησιμοποιείται κατά της περικαρδίτιδας, της υδρωπικίας, της νεφρολιθίασης, του πονοκεφάλου και της αϋπνίας, αλλά και για την αντιμετώπιση του βήχα, της βρογχίτιδας, του κοκκύτη, της πνευμονίας, της νευραλγίας και του τρόμου, ενώ το αιθέριο έλαιο εφαρμόζεται εξωτερικά στο δέρμα για την πρόληψη της μόλυνσης από ανοιχτές πληγές και την θεραπεία των μωλώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου