15 Απρ 2021

To ακριτικό φυλάκιο της Μολυβδοσκέπαστης στα σύνορα με την Βόρειο Ήπειρο επισκέφθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνοςνος Φλώρος πραγματοποίησε επίσκεψη στο Επιτηρητικό Φυλάκιο Μολυβδοσκεπάστου, στα σύνορα με την Βόρειο Ήπειρο, συγχαίροντας τους στρατιώτες, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς για το έργο, που επιτελούν.
Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ απευθυνόμενος στο στρατιωτικό προσωπικό, εξήρε το πολύτιμο έργο που επιτελούν με την άοκνη, συνεχή φύλαξη και επιτήρηση της παραμεθορίου, αναφέρθηκε στις ενέργειες που έχουν αναληφθεί για την περαιτέρω ενίσχυση των... ΕΔ και έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή ετοιμότητα και επαγρύπνηση.
Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στον επαγγελματισμό, στην αποφασιστικότητα, στην διακλαδική λειτουργία και στην ευελιξία που πρέπει να επιδεικνύουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την αντιμετώπιση των νέων υβριδικών απειλών που αναδεικνύονται τα τελευταία χρόνια στα χερσαία και θαλάσσιά μας σύνορα, με σκοπό την σταθερότητα, την ασφάλεια και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.
Εξάλλου στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μολυβδοσκεπάστου πάνω ακριβώς στην μεθόριο γραμμή, βρέθηκε ως προσκυνητής ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κων/νος Φλώρος.
Ο δραστήριος και ευγενικός Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης πατήρ Αρσένιος Μάϊπας τον ξενάγησε στο εσωτερικό του Καθολικού και του διηγήθηκε θαύματα της Παναγίας, τα οποία άκουσε με ενδιαφέρον και προσοχή.
Επίσης ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ θέλησε να δει τον τάφο του αείμνηστου Μητροπολίτου Δρυϊνουπόελως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Σεβαστιανού, ο οποίος πρωτοστάτησε από την ακριτική έπαλξη της Κόνιτσας σε εθνικά και θρησκευτικά ζητήματα, έχοντας ως εφόδιο τον δυναμισμό της αρετής του.
Να σημειωθεί ότι το κοινόβιο της Ιεράς Μονής Μολυβδοσκεπάστου, υπό την συνετή καθοδήγηση του Γέροντος Αρσενίου, όλο και αυξάνεται, και έχει φτάσει να αριθμεί επτά πλέον μέλη.
Ακόμη ο Γέρων Αρσένιος φροντίζει για την αναστήλωση και την συντήρηση όλων των Μοναστηριών της επαρχίας με ικανοποιητικά αποτελέσματα.
Στην "Πνευματική Στέγη Κόνιτσας" είχε μια σύντομη συνάντηση με το Μητροπολίτη Ανδρέα, κατά την οποία ο φλογερός Ιεράρχης του μετέφερε την εικόνα ερήμωσης της περιοχής.
Επισκέφθηκε και το Στρατιωτικό Μαυσωλείο Κόνιτσας, αποδίδοντας τιμή σε όσους υπερασπίστηκαν με γενναιοψυχία και αυτοθυσία την Πατρίδα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου