25 Φεβ 2021

Μείζον θέμα με τις ανεξέλεγκτες ΜΚΟ που «προμήθευαν παιδιά» στον Λιγνάδη!

Πολλά ερωτηματικά για την ύποπτη και ανεξέλεγκτη δράση των ΜΚΟ που "προμήθευαν παιδιά" στον Λιγνάδη. Οι κάτοικοι της Κόνιτσας ερωτούν:  Οι ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εδώ και χρόνια με τους πρόσφυγες στην δομή φιλοξενίας στην Κόνιτσα, και οι οποίες φέρεται ότι ενεπλάκησαν στα σκάνδαλα με τον Λιγνάδη, θα συνεχίσουν να εργάζονται στην δομή, χωρίς κανένα έλεγχο; Σε ποιον λογοδοτούν;
Έρχεται τσουνάμι αποκαλύψεων αναφορικά με την δράση τριών τουλάχιστον ΜΚΟ που υποτίθεται ότι προστάτευαν τα προσφυγοπούλα, αλλά έστελναν – συμπτωματικά – ανήλικα προσφυγοπούλα στον Λιγνάδη για να τα μυήσει... στο θέατρο.
Η μία οργάνωση είναι ευρέως γνωστή, γεγονός που δεν ισχύει και για τις άλλες δυο. Μάλιστα, μία εξ αυτών φέρεται να συνδέεται με το περιβάλλον του Πρωθυπουργού, σύμφωνα με πληροφορίες από μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με κοινό παρονομαστή κοινωνική λειτουργό που εργαζόταν και στις 3 και κανόνιζε τα της «συμμετοχής».
Τα ανήλικα μετά από λίγες επισκέψεις αρνούντο κατηγορηματικά να ξαναπάνε. Οι 2 δομές φέρονται να έκλεισαν πριν ένα χρόνο.
Θεωρείται πλέον επιβεβλημένο να γίνει εισαγγελική έρευνα στις ΜΚΟ προκειμένου να κατανοήσουμε ποιοι ευθύνονται για αυτό το αίσχος. Και κατά πόσον η ευθύνη τους αυτή είναι συνενοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου