26 Φεβ 2021

Η Κόνιτσα τίμησε τα 108 χρόνια από την απελευθέρωσή της από τον οθωμανικό ζυγό

Δελτίου Τύπου Δήμου Κόνιτσας
Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριου Οικονόμου, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης,εορτάστηκε για πρώτη φορά επίσημα την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021 στο Δήμο Κόνιτσας η επέτειος των Ελευθερίων, μετά την καθιέρωση της 24ης Φεβρουαρίου, ημέρας απελευθέρωσης της Κόνιτσας και της ομώνυμης επαρχίας από την πολύχρονη οθωμανική τυραννία, (Π.Δ. υπ’ αριθμ.34/ΦΕΚ 61Α/12-03-2020) ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας.
Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου... διασποράς του κορωνοϊού οι φετινές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με λιτότητα, με περιορισμένο αριθμό ατόμων και με βάση τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε Δοξολογία στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού χοροστατούντος του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα, επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων στη θέση «Αη Γιάννης», όπου έγινε το 1913 η υποδοχή των αγωνιστών της απελευθέρωσης της Κόνιτσας, ομιλία μικρής διάρκειας από τη φιλόλογο Γιάννα Νίκου και κατάθεση στεφάνων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Νικόλαος Εξάρχου, οι Αντιδήμαρχοι,ο τέως Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου, καθώς και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Κόνιτσας, ο κ. Πρόδρομος Γαϊτανίδης, ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο Διοικητής της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας («VIII MΠ ΗΠΕΙΡΟΥ») Ταξίαρχος Χρήστος Σιόρεντας, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Δούβαλης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας, Επιπυραγός Σπυρίδων Νάκος, η διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κόνιτσας και εκπρόσωποι τοπικών αρχών.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο, όπου ακολούθησε μικρή δεξίωση, τηρουμένων των μέτρωνπροστασίας για την πανδημία του κορωνοϊού.

Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου