29 Νοε 2020

7,2 εκ. ευρώ για έργα από το “Αντώνης Τρίτσης” σε Κόνιτσα και Ηγουμενίτσα

Με το νέο έτος ξεκινά 
η δεύτερη φάση του προγράμματος

Έργα ύψους 35 εκατ. ευρώ στις περιφέρειες Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου, εντάσσονται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση 2,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αλλά και πρόσθετη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ενώ έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα έργα 1,3 δισ. ευρώ.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, με το νέο έτος ξεκινά η δεύτερη φάση του προγράμματος.

Σημειώνεται εξάλλου ότι ο κ. Θεοδωρικάκος έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου για επιτάχυνση του...

«Αντώνης Τρίτσης», καθώς στόχος είναι να εφαρμοστεί το πρόγραμμα με δίκαιο τρόπο, όρους και συνθήκες διαφάνειας.

Στην Ήπειρο εντάσσονται δύο μεγάλα έργα προϋπολογισμού 7,2εκ. ευρώ:

«Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμών Δήμου Κόνιτσας», προϋπολογισμού 2.920.000,00 ευρώ

Με το έργο διασφαλίζεται η ορθολογική χρήση του πόσιμου νερού στις τοπικές κοινότητες Διστράτου, Αγ. Παρασκευής, Κλειδωνιάς και Εξοχής, καθώς το εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στις ανωτέρω τοπικές κοινότητες είναι παλιό και παρουσιάζει διαρροές. Έτσι, η ωφελιμότητα των κατοίκων είναι μεγάλη, διότι προστατεύεται και η ποιότητα του νερού, αφού οι καινούριοι σωλήνες θα είναι σύμφωνα με τις καινούριες προδιαγραφές, ανώτερης ποιότητας από τους παλιούς, ενώ θα μπορέσει να επιτευχθεί ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής, καθώς ο χαρακτήρας είναι και αναπτυξιακός.

Έργα διευθέτησης ρέματος Ξηροποτάμου Π.Ε. Θεσπρωτίας Περιφέρειας Ηπείρου, προϋπολογισμού 4.339.610,72 ευρώ

Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά στη διευθέτηση του ρέματος Ξηροποτάμου για συνολικό μήκος 560 m που βρίσκεται στην 1η Πολεοδομική Ενότητα της Ηγουμενίτσας. Το έργο πλαισιώνεται και από τα συνοδά έργα αρχαιολογικών ερευνών και σωστικών εργασιών καθώς και από υποέργο για τις μετατοπίσεις δικτύων ΔΕΔΔΗΕ.

Με το έργο αντιμετωπίζονται οι κίνδυνοι πλημμύρας και παρέχεται αντιπλημμυρική προστασία στους κατοίκους της Ηγουμενίτσας στις περιοχές διευθέτησης του ρέματος Ξηροποτάμου.

prevezanews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου