13 Αυγ 2024

Ρεκόρ της Κόνιτσας με 40,7 °C… «Καμίνι» η Ήπειρος, η λειψυδρία ταλαιπωρεί πόλεις και χωριά

Στην Κόνιτσα καταγράφηκε την Τρίτη η υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί.

Ο υδράργυρος στην ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου άγγιξε σχεδόν τους 41 βαθμούς (40,7 για την ακρίβεια) δίνοντας όχι μόνο την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας για την χώρα αλλά και μία από τις υψηλότερες στην Ήπειρο από την αρχή του φετινού καλοκαιρού.
Σαράντα βαθμούς έδειξε στο Κομπότι της Άρτας και την Αγία Κυριακή... Ιωαννίνων ενώ στους 39 βρέθηκαν η Ανατολή, η Άρτα, τα Δερβίζιανα, το Επισκοπικό, τη Ζίτσα και την Πρέβεζα.
Όλοι οι σταθμοί που είναι εγκατεστημένοι στην Ήπειρο έδειξαν υψηλές θερμοκρασίες με τη χαμηλότερη -30 βαθμοί Κελσίου- να σημειώνεται στο Μέτσοβο.
Το παρατεταμένο κύμα ζέστης έχει δυσκολέψει την καθημερινότητα στα αστικά κέντρα ενώ η ανομβρία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε πόλεις και χωριά.
Οι περισσότεροι δήμοι προχωρούν σε δημόσιες εκκλήσεις για λελογισμένη χρήση νερού, καθημερινά γίνονται μεταφορές με βυτιοφόρα για τις ανάγκες κτηνοτροφικών μονάδων ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις με πολύωρες διακοπές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου