24 Αυγ 2024

Η Κόνιτσα τίμησε τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό (φωτο)

Η Κόνιτσα και φέτος τίμησε την μνήμη του Ισαποστόλου και Εθναποστόλου Αγίου Κοσμά του Αιτωλού. Επίκεντρο των εκδηλώσεων ο Ιερός Ναός του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στο κέντρο της πόλεως της Κονίτσης, στον οποίο 23 Αυγούστου 2024, τελέστηκαν ο εόρτιος Εσπερινός μετά της Λιτανείας,
και 24 Αυγούστου 2024 ο πανηγυρικός Όρθρος και η πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος...

21 Αυγ 2024

Η Κόνιτσα, θερμαλιστικό κέντρο των Βαλκανίων

Τη φιλοδοξία της Περιφέρειας, αλλά και του δήμου Κόνιτσας με τον οποίο υπάρχει στενή συνεργασία ώστε στην περιοχή της Κόνιτσας να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο θερμαλιστικό κέντρο των Βαλκανίων, με αξιοζήλευτες υποδομές ιαματικών λουτρών, εξέφρασε ο Αλ. Καχριμάνης στη διάρκεια της συνεδρίασης της Περιφ. Επιτροπής.

Ο κ. Καχριμάνης επισήμανε ότι η προσπάθεια που γίνεται από κοινού με τον δήμο Κόνιτσας με το πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) για τα Μαστοροχώρια θα επεκταθεί ουσιαστικά ώστε να συμπεριλάβει εκτός από τις ιαματικές πηγές των Καβασίλων και του Αμαράντου και εκείνες της Πυξαριάς...

Σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη μελέτη οριοθέτησης του Αώου στην Κόνιτσα

Από την Περιφερειακή Επιτροπή εγκρίθηκε το 1ο πρακτικό (η διαδικασία συνεχίζεται στο επόμενο στάδιο) για την επιλογή αναδόχου εκπόνησης της μελέτης «Μελέτη οριοθέτησης ποταμού Αώου και αρχιτεκτονική ανάπλαση παρόχθιας περιοχής Κοινότητας Κόνιτσας», προϋπολογισμού 1.338.627,75 ευρώ.

Στο Καραμανδάνειο μεταφέρθηκε το 5χρονο κοριτσάκι από το τροχαίο στην Κόνιτσα

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για προληπτικούς λόγους.

Tο 5χρονο κοριτσάκι που τραυματίστηκε χθες το απόγευμα σε τροχαίο ατύχημα στο 13ο χιλιόμετρο Κόνιτσας Ιωαννίνων μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων στην Πάτρα.
Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα στο οποίο αρχικά μεταφέρθηκαν το παιδάκι και η μητέρα του δεν διαθέτει παιδοχειρουργό και οι θεράποντες ιατροί έκριναν ότι πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των Πατρών.
Μητέρα και κόρη απεγκλωβίστηκαν χθες μετά το τροχαίο που είχαν...

Προβλήματα και στην Κόνιτσα από ξαφνικό μπουρίνι

Ξαφνικό μπουρίνι χτύπησε και την περιοχή της Κόνιτσας προκαλώντας αρκετά προβλήματα, κυρίως στους δρόμους.

Τα μηχανήματα και τα συνεργεία του Δήμου έπιασαν άμεσα δουλειά για την αποκατάσταση των ζημιών.
Ο Δήμος συνιστά ιδιαίτερη προσοχή σε όλους μέχρι την αντιμετώπιση...

15 Αυγ 2024

Οριοθετήθηκαν οι πυρκαγιές σε Δρυμάδες και Πλαγιά Κόνιτσας

Η άμεση κινητοποίηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα το απόγευμα της Τετάρτης με την εκδήλωση δύο μεγάλων πυρκαγιών που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα σε δύο διαφορετικά σημεία του νομού Ιωαννίνων.

Στη συνοριακή γραμμή με την Αλβανία, στους Δρυμάδες Πωγωνίου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά που ξεκίνησε από άγνωστη αιτία, δίπλα όμως στον κεντρικό δρόμο του χωριού που οδηγεί προς το αλβανικό έδαφος, η οποία γρήγορα έλαβε...

13 Αυγ 2024

Ρεκόρ της Κόνιτσας με 40,7 °C… «Καμίνι» η Ήπειρος, η λειψυδρία ταλαιπωρεί πόλεις και χωριά

Στην Κόνιτσα καταγράφηκε την Τρίτη η υψηλότερη θερμοκρασία της χώρας με βάση τα στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και των μετεωρολογικών σταθμών που λειτουργεί.

Ο υδράργυρος στην ορεινή κωμόπολη της Ηπείρου άγγιξε σχεδόν τους 41 βαθμούς (40,7 για την ακρίβεια) δίνοντας όχι μόνο την υψηλότερη θερμοκρασία της ημέρας για την χώρα αλλά και μία από τις υψηλότερες στην Ήπειρο από την αρχή του φετινού καλοκαιρού.
Σαράντα βαθμούς έδειξε στο Κομπότι της Άρτας και την Αγία Κυριακή...

2 Αυγ 2024

Γιατί καλοκαίρι στην Ήπειρο είναι τα πανηγύρια!!!

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Δείτε το πρόγραμμα με τα πανηγύρια στα χωριά της Κόνιτσας.
Πλούσιο πρόγραμμα, γεμάτο όρεξη!
Γιατί καλοκαίρι στην Ήπειρο είναι τα πανηγύρια!!!

Σε χωριό της Κόνιτσας: Έκλεψε κάμερες ασφαλείας από εξοχικό

Συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης ημεδαπή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έλαβε χώρα προχθές το πρωί σε χωριό της Κόνιτσας.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη εισήλθε σε εξοχική κατοικία, από όπου αφαίρεσε δύο κάμερες ασφαλείας.
Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν...