23 Φεβ 2024

Οριστικό το ναυάγιο για το Εθνικό Κέντρο Extreme Sports στην Κόνιτσα!

Τελικά έμειναν μόνο οι προγραμματικές συμβάσεις και οι πανηγυρικές ανακοινώσεις για την δημιουργία Εθνικού Κέντρου Extreme Sports στην Κόνιτσα.
Η δημιουργία του Κέντρου είχε ανακοινωθεί τον Μάιο του 2021 από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη όμως από πότε δεν έγινε κανένα βήμα για να περάσει από τα λόγια στην πράξη.
Τρία χρόνια μετά αποδεικνύεται ότι η ίδρυση είναι ουσιαστικά αδύνατη και μάλλον παραπέμπεται οριστικά στις καλένδες.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από επίσημη απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής... του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Τσίμαρης.
«Για λόγους ανεξάρτητους της βούλησης και των προσπαθειών που καταβλήθηκαν από την Υπηρεσία μας για την ευόδωση του σχεδιασμού δημιουργίας του Εθνικού Κέντρου Extreme Sports και Υπαίθριων Αθλητικών Δραστηριοτήτων στο Αναγνωστοπούλειο Ίδρυμα στην Κόνιτσα, δεν κατέστη δυνατό να υπερκεραστούν τα πλείονα όσα προβλήματα ανέκυψαν, με προεξέχον αυτό της επίλυσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.
Πάρα ταύτα, σας γνωρίζουμε ότι η Υπηρεσία μας παραμένει θετική στην υποβολή νέων προτάσεων και στην εξέταση ανεύρεσης εναλλακτικών σχεδίων υλοποίησης, δηλώνοντας ότι θα σταθεί αρωγός στις προσπάθειες ανάπτυξης της περιοχής και προώθησης των εναλλακτικών μορφών αθλητισμού» αναφέρεται στην απάντηση του Υπουργείου.
Όπως γίνεται σαφές χάθηκαν τρία ολόκληρα χρόνια και αν δεν είχε κατατεθεί η ερώτηση του Γιαννιώτη βουλευτή ουδείς θα γνώριζε ότι το εγχείρημα έχει ναυαγήσει.
Η προοπτική για την υποβολή νέας πρότασης εξ ολοκλήρου μοιάζει πλέον αρκετά μακρινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου