27 Δεκ 2023

Δημοπρατήθηκε το έργο ύδρευσης για την Κλειδωνιά Κόνιτσας

Στην προκήρυξη του διαγωνισμού για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης στην Τοπική Κοινότητα Κλειδωνιάς του Δήμου Κόνιτσας προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου.

Το έργο δημοπρατείται μετά από σχετική προγραμματική σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Δήμου και έχει συνολικό προυπολογισμό 670 χιλιάδες ευρώ.

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν ως τις 18 Ιανουαρίου ενώ...

η ηλεκτρονική αποσφράγιση θα γίνει στις 23 Ιανουαρίου.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της Τοπικής Κοινότητας Κλειδωνιάς, με τροφοδοσία από την υφιστάμενη δεξαμενή, η οποία χωροθετείται νοτιοανατολικά του οικισμού.

Η μεγάλη υψομετρική διαφορά (100m περίπου) μεταξύ της δεξαμενής και των χαμηλότερων σημείων του οικισμού που εξυπηρετεί, σε συνδυασμό με τη μορφολογία του εδάφους και τη χάραξη της οδοποιίας οδήγησε, στην πρόταση χωρισμού του δικτύου ύδρευσης σε δύο υψομετρικές Ζώνες (Ζώνη Α και Ζώνη Β), με σκοπό οι μέγιστες και οι ελάχιστες πιέσεις να βρίσκονται εντός των επιθυμητών ορίων με μικρές αποκλίσεις μόνο σε μεμονωμένα σημεία.

Ο προτεινόμενος τρόπος αναμένεται να οδηγήσει σε περιορισμό των μεγάλων πιέσεων και σε ορθολογικότερη διαχείριση του δικτύου από την υπηρεσία ύδρευσης του δήμου Κόνιτσας μετά την αποπεράτωσή του.

epiruspost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου