21 Ιουλ 2023

ΦΟΥΡΚΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Δυσαρέσκεια για την διαρκή υποβάθμιση της εκδήλωσης!

Θυμός και οργή για τη στάση του Υπ. Άμυνας και του ΓΕΣ απέναντι στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας
Υποβαθμισμένη και με την…. βούλα του Γενικού Επιτελείου Στρατού ήταν η φετινή εκδήλωση μνήμης στη Φούρκα Κόνιτσας αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Πίνδου» αλλά και στους ήρωες αξιωματικούς του Έπους του ’40 Κων. Δαβάκη και Αλ. Διάκου αντίστοιχα.
Η πανδημία και οι περιορισμοί που ίσχυσαν τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται πως αποτέλεσαν την αφορμή ώστε η εκδήλωση να υποβαθμίζεται χρόνο με το χρόνο, γεγονός στο οποίο στάθηκε με ιδιαίτερα επικριτικό τρόπο και τόνο... απέναντι στο υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΣ ο δήμαρχος Κόνιτσας.
Ο κ. Εξάρχου εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια της τοπικής κοινωνίας για την διαρκή υποβάθμιση της συγκεκριμένης, αλλά και άλλων εκδηλώσεων που έχουν ιστορικό περιεχόμενο και ζήτησε από τον Περιφερειάρχη και τον πρώην υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου που ήταν παρόντες να μεταφέρουν τη δυσαρέσκεια αυτή αρμοδίως.
«Δε γίνεται να μην απαντούν καν στις επιστολές του Δήμου και να μην υπάρχει ούτε τοπογραφική ενημέρωση, ούτε άγημα στην εκδήλωση. Η λογική να ξεχνάμε τα πάντα για την ιστορία μας, μας βρίσκει αντίθετους», ανέφερε ο κ. Εξάρχου. Τόσο ο κ. Οικονόμου όσο και ο κ. Καχριμάνης τόνισαν πως είναι κατανοητές οι διαμαρτυρίες και δεσμεύθηκαν πως θα μεταφέρουν αρμοδίως τη δυσαρέσκεια αυτή.
Η εκδήλωση
Στο ύψωμα του Προφήτη Ηλία στη Φούρκα, σε ένα από τα πρώτα πεδία των μαχών μετά την Ιταλική εισβολή, εκεί που διαδραματίστηκαν σκληρές μάχες για την υπεράσπιση του πατρίου εδάφους τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και σύντομη ομιλία για τα γεγονότα που χαρακτήρισαν τις ημέρες του πολέμου στην περιοχή.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου