6 Ιουν 2023

Ο Κυρανάκης, η «Ν.Δ.», το κίνημα «Νίκη» και η θρησκευτικότητα της Κόνιτσας στην εκλογική διαδικασία...

Του Βασιλείου Τέλλη
Σύφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης τίθεται επικεφαλής γαλάζιου κλιμακίου που θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την περιοχή της Κόνιτσας.
Ο Δήμος Κόνιτσας είναι απ’ αυτούς που έδωσε ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά στο κίνημα «ΝΙΚΗ» και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχει «χαρτογραφηθεί» αναλυτικά από τα επιτελεία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς τα υψηλά ποσοστά της "Νίκης" προβλημάτισαν δεόντως... Ας δούμε όμως τα πράγματα με την σειρά...
Ειδησιογραφικά μέσα, προσκείμενα στην Ν.Δ. έχουν εξαπολύσει "ειδήσεις" λάσπης και κατασυκοφάντησης, ιδιαιτέρως εναντίον της υποψηφίας της "Νίκης" στον Νομό Ιωαννίνων κας Μαρίας Εζνεπίδου αλλά και του κ. Γεωργίου Καλλιντέρη (βλέπε παράδειγμα ΕΔΩ). 
Μάλιστα, τοπική εφημερίδα της Κόνιτσας, ο εκδότης της οποίας φωτογραφήθηκε με τους υποψηφίους της Ν.Δ. στο Νομό Ιωαννίνων όταν αυτοί επισκέφτηκαν προεκλογικά την Κόνιτσα, σε πρόσφατη έκδοσή της κατηγορεί την κα Μαρία Εζνεπίδου ότι εκμεταλλεύτηκε την συγγενική της σχέση με τον Άγιο Παΐσιο για ψηφοθηρικούς λόγους. Και κάνει απίστευτους ψευδείς συνειρμούς!
Και επειδή μιλάμε για συκοφαντία, θα ήταν πράγματι άδικο, να κατηγορήσουμε τον εκδότη της εφημερίδος ως "ακροδεξιό ή φασίστα", την δεδομένη στιγμή που γνωρίζει όλη η τοπική κοινωνία, ότι η έγκριτη νομικός κόρη του ήταν η δικηγόρος υπερασπίσεως του καταδικασμένου πρωτοδίκως πρώην Βουλευτή κ. Ηλία Κασιδιάρη.
Να συμπληρώσουμε ακόμη, ότι η Ν.Δ. και πολλά μέσα μαζικής ενημέρωσης που την υποστηρίζουν κομματικά, μεταχειρίζονται κάθε συκοφαντικό μέσο σπίλωσης της προσωπικότητας των πολιτικών αντιπάλων και ιδίως των υποψηφίων της "Νίκης", καθώς επίσης σχεδόν απαγορεύουν σε συμπολίτες τους το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγεσθαι!
Προσωπική εκτίμηση είναι ότι ο κ. Κυρανάκης δεν θα πείσει τους πολίτες του Δήμου Κόνιτσας να μη ψηφίσουν "Νίκη". Διότι, η περίεργη παρουσία των Βουλευτών της Ν.Δ. στην καταδίκη του πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη για παιδεραστία, είναι κάτι που έχει μείνει στην μνήμη των πολιτών. Όπως επίσης και για την παλαιά υποψήφια και Βουλευτή (2012) στον Νομό Ιωαννίνων κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας υπερασπίσεως του καταδικασμένου παιδεραστή και πρώην Βουλευτή της Ν.Δ. Νίκου Γεωργιάδη.
Η κοινωνία της Κόνιτσας είναι απλοί άνθρωποι, κυρίως φτωχοί. Σίγουρα "έχουν διαφορά στην κατανάλωση" από τους πλουσίους κατά τα λεγόμενα του κ. Κυρανάκη, καθώς οι φτωχές οικογένειες της Κόνιτσας "καταναλώνουν λιγότερα μακαρόνια"... 
Οι άνθρωποι της Κόνιτσας είναι κατά κύριο λόγο μια παραδοσιακή σε αξίες κοινωνία. Γι᾿ αυτόν τον λόγο επιλέγουν να στηρίξουν ανθρώπους που έχουν πραγματική βιωματική σχέση με την Εκκλησία όπως οι υποψήφιοι της "Νίκης" και όχι τους πολιτευτές της Ν.Δ. οι οποίοι μια ζωή καπηλεύονται το θρησκευτικό συναίσθημα των πολιτών και κατηγορούν για το αντίθετο τη "Νίκη"... 
Η πιθανότερη ημερομηνία εξόρμησης στην περιοχή είναι Παρασκευή 16 Ιουνίου. Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι από τη «νέα γενιά» στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και ως τις κάλπες της 25ης Ιουνίου είναι από αυτούς που έχουν τεθεί στην πρώτη γραμμή. Αναμένουμε να δούμε την παρουσία του γαλάζιου "θρησκευόμενου" κλιμακίου στα μέρη μας. Απορίας άξιον είναι, αν θα "χριστιανοκαπηλευτούν" οι υποψήφιοι της Ν.Δ. την έντονη θρησκευτικότητα της Κόνιτσας που τους έκλεψε η "Νίκη"... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου