3 Μαΐ 2023

Εκλογές 2023: Δραστηριότητα κομμάτων και υποψηφίων στο Νομό Ιωαννίνων

Δήλωση Στέφου για το “χαράτσι” στα ζώα συντροφιάς

Δήλωση για το “απαράδεκτο χαράτσι της ΝΔ εις βάρος των φροντιστών ζώων συντροφιάς” κάνει ο Γιάννης Στέφος, υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και αναφέρει τα εξής: “Η κυβέρνηση της ΝΔ ψήφισε, μόνη της, το 2021 ένα πλαίσιο για την προστασία των ζώων συντροφιάς, χωρίς κανέναν διάλογο ,με σύσσωμη την αντίδραση της αντιπολίτευσης και των αρμόδιων εμπλεκόμενων...

φορέων που έβλεπαν ότι κανένα πρόβλημα δεν θα λύσει. Οι άνθρωποι που έχουν κατοικίδια καλούνται τώρα να πληρώσουν 150 ευρώ για το κάθε ένα από αυτά, ώστε να σταλθεί δείγμα του DNA του ζώου σε βάση δεδομένων, κατά παράβαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των ζώων συντροφιάς, που κυρώθηκε στην Ελλάδα με τον Ν. 2017/1992, εξυπηρετώντας συμφέροντα ημετέρων, αλλά χωρίς να λύνει το σοβαρό πρόβλημα των αδέσποτων ζώων. Αυτό θεωρητικά γίνεται για να καταγραφεί ο πραγματικός αριθμός των ζώων συντροφιάς, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για την πλήρη αποτυχία του νόμου του 2021, αφού μόνο το ⅓ των ζώων καταγράφηκαν στα μητρώα.  Το σκανδαλώδες είναι πως χρηματοδοτεί ένα εργαστήριο με ανύπαρκτο ερευνητικό έργο στον συγκεκριμένο τομέα, για το οποίο μάλιστα έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων εφάπαξ 2 εκ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης!

Η ΝΔ, για μία ακόμη φορά, αποδεικνύει πως δεν ξέρει σε ποια κοινωνία απευθύνεται. Ένα μόνο σπίτι, ειδικά σε περιοχές κτηνοτροφικές και αγροτικές, μπορεί να έχει μέχρι και δέκα ζώα συντροφιάς υπό την φροντίδα του. Το μόνο που μπορούν να πετύχουν, είναι να αυξηθεί ο αριθμός των αδέσποτων ζώων, αφού ελάχιστοι πολίτες θα μπορέσουν να καλύψουν τα 150 ευρώ ανά κατοικίδιο.  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπόσχεται ότι- ως κυβέρνηση μετά τις εκλογές- θα ακυρώσει αυτές τις απαράδεκτες διατάξεις και θα συζητήσει με τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος των αδέσποτων ζώων και του παράνομου εμπορίου ζώων”.

 

Περιοδείες κλιμακίων του ΚΚΕ

Κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής την Χριστίνα Τουλκιαρίδου, συμβασιούχος μαία στο Γ.Ν. Χατζηκώστα, πραγματοποίησε περιοδεία στις κλινικές του Γ.Ν. Χατζηκώστα. Η συζήτηση στάθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το προσωπικού, όπως οι ελλείψεις μόνιμου προσωπικού, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, με πολλούς εργαζόμενους να δουλεύουν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ενώ καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, η εντατικοποίηση της εργασίας, η ελλειπή συντήρηση των εγκαταστάσεων, αλλά και το πρόσφατο εργατικό ατύχημα με την ηλεκτροπληξία εργαζόμενης. Μέσα από τη συζήτηση φωτίστηκε, ότι όλα αυτά αποτελούν αποτελέσματα της εμπορευματοποίησης της Υγείας, την όποια υπηρετούν, με τις πολιτικές τους, η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στην ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος, την Πέμπτη στις 20.00 στο Άλσος, όπου θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Με επικεφαλής τον Β. Παπαγεωργίου, υποψήφιο βουλευτή του ΚΚΕ, στο νομό Ιωαννίνων, κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφτηκε δημοτικές υπηρεσίες του Δήμου Ιωαννίνων και συνομίλησε με εργαζόμενους. Μέσα από την περιοδεία αναδείχθηκαν τα προβλήματα των εργαζόμενων στα κοινωφελή προγράμματα του Δήμου. Το πρόγραμμα λήγει τον επόμενο μήνα και οι εργαζόμενοι θα βρεθούν και πάλι αντιμέτωποι με τον εφιάλτη της ανεργίας. Ο Β. Παπαγεωργίου στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους τους εργαζόμενους.

 

Επίσκεψη Οικονόμου-Σουλελέ στον Δικηγορικό Σύλλογο

Οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θανάσης Οικονόμου και Λίλα Σουλελέ επισκέφθηκαν το Δικηγορικό Σύλλογο Ιωαννίνων και είχαν συνάντηση με μέλη της διοίκησης.

Στα προβλήματα του κλάδου αναφέρθηκαν στην υποστελέχωση δικαστικών υπαλλήλων, τις μεγάλες καθυστερήσεις στις εκδόσεις αποφάσεων αλλά και το υψηλό κόστος της δικαιοσύνης, κάτι το οποίο την καθιστά σε ένα βαθμό «ταξική», αφού δε μπορούν να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτή. Επιπρόσθετο αίτημα η μείωση της φορολογίας στις παρεχόμενες δικηγορικές υπηρεσίες. Καταθέσαν επίσης τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη Δικαιοσύνη και το Κράτος Δικαίου: Πρωταρχικός στόχος και πυλώνας του προγράμματος είναι η δημιουργία ενός ισχυρού δημοκρατικού κράτους. Γι’ αυτό, πιο απαραίτητη από ποτέ είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της κοινωνίας στη λειτουργία της Δικαιοσύνης.

 

Δήλωση Μανταλόβα για την ελευθερία του Τύπου

Με την ευκαιρία της καθιέρωσης της 3ης Μαΐου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελευθερίας του Τύπου ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Μανταλόβας τονίζει σε δήλωση του ότι το δικαίωμα ελευθερίας της έκφρασης και της Ελευθερίας του Τύπου κατοχυρώνονται από το Άρθρο 19 της Παγκόσμιας Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ αλλά και από το Σύνταγμα της χώρας μας.

«Αν και στη χώρα μας πολλοί ομνύουν υπέρ της ελευθερίας του τύπου η επιχείρηση παραπληροφόρησης και ελέγχου των ειδήσεων με παρεμβάσεις στα ελληνικά ΜΜΕ, καθώς και η αδιαφορία για το βαθμό και την ποιότητα της ελευθεροτυπίας είναι χαρακτηριστική. Η φετινή επέτειος, δυστυχώς βρίσκει τη χώρα μας στην 108η θέση στον κόσμο και στην τελευταία στην Ευρωπαϊκή Ένωση στον κατάλογο των χωρών ως προς την ελευθερία του Τύπου» σημειώνει μεταξύ άλλων και καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία καλείται να είναι επαρκώς πληροφορημένη μέσα σε ένα κυκεώνα ψευδών ειδήσεων (fake news), συχνά ειδικά κατασκευασμένων, για να παραπληροφορούν και να παραπλανούν την κοινή γνώμη. Η Ελευθερία του Τύπου όμως δεν είναι ένα κλισέ. Είναι το βασικό κύτταρο λειτουργίας της δημοκρατίας, είναι δικαίωμα και υποχρέωση κάθε ελεύθερου ανθρώπου».

 

Δήλωση Τσίμαρη για τον αποκλεισμό Κασιδιάρη

Με αφορμή την ανακοίνωση της απόφασης του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή ή μη του κόμματος «Έλληνες» στις εθνικές εκλογές, ο υποψήφιος Βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Γιάννης Τσίμαρης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι αυτονόητος και αποτελεί δημοκρατικό καθήκον και υποχρέωση όλων ο σεβασμός στις δικαστικές αποφάσεις. Το ίδιο λοιπόν θα γίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Δε μπορούμε όμως να παραγνωρίσουμε, ότι το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ήταν το μοναδικό κόμμα που κατέθεσε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο, επιχειρηματολογώντας για την απαγόρευση συμμετοχής τόσο του κόμματος «Έλληνες», όσο και του κόμματος «ΕΑΝ», με συγκεκριμένο πολιτικό υπόβαθρο και αντίστοιχη νομική ερμηνεία και επεξήγηση. Παρά την προσπάθεια που κατέβαλε το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης, να γίνει κατανοητή η ανάγκη υπεράσπισης με κοινό τρόπο και με κοινό υπόμνημα των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου και για τις δύο αιτήσεις συμμετοχής κομμάτων στις εκλογές, αυτό δεν κατέστη εφικτό».

 

Συνεχίζει τις περιοδείες στα χωριά του Νομού η Μ. Κεφάλα  

Επίσκεψη σε χωριά του Πωγωνίου και της Κόνιτσας πραγματοποίησε την Τρίτη, η υποψήφια Βουλευτής Ιωαννίνων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα. Βρέθηκε στο Δελβινάκι, τη Βήσσανη, το Ωραιόκαστρο, το Κεφαλόβρυσο, το Μπουραζάνι και το Μολυβδοσκέπαστο. Η παροχή κινήτρων για την στήριξη του πρωτογενούς τομέα σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων από τα εθνικά, αλλά κυρίως από τα ευρωπαϊκά προγράμματα για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας, με πρώτιστο μέλημα όμως την προστασία της φύσης και του περιβάλλοντος αποτελούν συστατικά στοιχεία της πρότασης της Ν.Δ για την ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

(Οι ειδήσεις της προεκλογικής δραστηριότητας αναρτώνται κατά χρονολογική σειρά)

pbnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου