15 Σεπ 2022

Ψηφιακή εφαρμογή του Δήμου Κόνιτσας με τουριστικές πληροφορίες

Ο Δήμος Κόνιτσας τα τελευταία χρόνια είχε δημιουργήσει μία εφαρμογή για τα κινητά τηλέφωνα με τίτλο: «Δημιουργία πολυμεσικού, ηλεκτρονικού ξεναγού σε μονοπάτια πολιτισμού στα Μαστοροχώρια Κόνιτσας» με κωδικό ΟΠΣΑΑ 181515, ενταγμένου στην ΣΑΕ 082/8 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συνολικού προϋπολογισμού 114.082,50€ που λόγω ανύπαρκτου τουριστικού marketing και προβολής παρέμενε ανενεργή και ξεχασμένη.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

“Πάνω σε αυτή την εφαρμογή εργαστήκαμε, εμπλουτίζοντάς την με υλικό που περιλαμβάνει επιπλέον πληροφορίες για όλες τις κοινότητες του Δήμου. Λόγω της παλαιότητας της εφαρμογής υπήρχε δυσκολία παρέμβασης στον πηγαίο κώδικά της, οπότε στο διαχειριστικό περιβάλλον της ιστοσελίδας www.konitsa-cradle.gr προσθέσαμε εκτός από πληροφορίες για όλες τις κοινότητες μας και νέο υλικό σχετικά με τις υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί ο επισκέπτης να χαρεί στην περιοχή μας. Παράλληλα, προσθέσαμε κάποιες από τις πιο γνωστές ορειβατικές, αλλά και πεζοπορικές διαδρομές που σκοπό έχουν να βοηθήσουν τον επισκέπτη παρέχοντάς του άμεσα πληροφορίες για την περιοχή, έτσι ώστε να μπορεί με ευκολία να κινηθεί μέσα στο Δήμο μας και να απολαύσει τις ομορφιές της φύσης.

Επιπρόσθετα, επιλέγοντας κάποιος το παράθυρο “Ψηφιακή Βιβλιοθήκη”, κατευθύνεται στην εφαρμογή πολιτιστικού περιεχομένου EXPLORAL.EU της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Κόνιτσας. Όλες οι πληροφορίες μεταφράζονται και στην αγγλική γλώσσα.

Όλα αυτά με πολύωρη εργασία πολλών εξαίρετων συνεργατών, υπό την επίβλεψη της Αντιδημαρχίας Τουρισμού και με μηδενικό κόστος για τους συνδημότες μας.

Έτσι απλά ο επισκέπτης μας μπορεί να σκανάρει το ψηφιακό QRcode με το κινητό του και να έχει άμεσα πρόσβαση στις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Εν αναμονή έγκρισης της νέας μας πρότασης με τίτλο: “ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ” για τη δημιουργία μιας νέας ηλεκτρονικής εφαρμογής τουριστικής προβολής του Δήμου μας, θεωρούμε ότι η ανανεωμένη και πληρέστερη πλέον παλαιά εφαρμογή θα καλύψει το κενό που υπάρχει όσον αφορά στον τομέα της παροχής τουριστικών πληροφοριών στους επισκέπτες μας.

Καλούνται άμεσα όλοι οι επιχειρηματίες που προσφέρουν τουριστικές υπηρεσίες, αλλά και οι καταστηματάρχες του Δήμου μας να προσέλθουν στο Τουριστικό Κέντρο Πληροφοριών 9:00-14:00 καθημερινά για να παραλάβουν τα ειδικά αυτοκόλλητα, τα οποία καλό θα είναι να τα αναρτήσουν σε εμφανές σημείο της επιχείρησής τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου