6 Ιουν 2022

Βραβεία από την Κόνιτσα ως τη Νέα Υόρκη

Την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου έγινε η ημερίδα και η τελετή λήξης του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Κυκλική οικονομία - καινοτομία και εργαστήρια δεξιοτήτων στο σύγχρονο σχολείο», στα παλιά σφαγεία. Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Νικόλαος Σουτόπουλος, συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου (ΣΕΕ) Π.Ε. του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Ηπείρου.
Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κόνιτσας παρουσίασε το μουσικοχορευτικό θεατρικό δρώμενο με αφήγηση «Ο Ασπροπάρης και η Ωραία του Κυνη -Γη- μένη». Επίσης, το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Δημητρίου Αστόριας Ν. Υόρκης παρουσίασε το μαγνητοσκοπημένο εικαστικό έργο του, συνοδευόμενο από ένα μήνυμα που έστειλε.

Τα δύο σχολεία απέσπασαν αντίστοιχα το 1ο και 2ο βραβείο στην τελετή βράβευσης καλύτερης συμμετοχής. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι καθηγητές Δημήτριος Κωνσταντινίδης και Παρασκευή Μεντζέλου από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, καθώς και ο κ. Σουτόπουλος.
Παρουσιάσεις έκαναν επίσης τα σχολεία Μύτικα Πρέβεζας, 4ο Πρέβεζας, Νεοχωρίου Άρτας, Γαβριάς Άρτας, Πεδινής Ιωαννίνων και 21ο Ιωαννίνων.

Στην εκδήλωση φιλοξενήθηκε και έκθεση με έργα κυκλικής οικονομίας, κατασκευές των μαθητών-τριων από τα σχολεία που πήραν μέρος στο πρόγραμμα. Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς στην επιμορφωτική εκδήλωση δόθηκαν βεβαιώσεις συμμετοχής από τους διοργανωτές.

Χαιρετισμούς απεύθυναν μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Γιώργος Αμυράς, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών Λευτέρης Αβραμάκης, εκπρόσωποι του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου