5 Μαΐ 2022

Τριήμερο εκδηλώσεων για τα κουκάλογα της Ηπείρου στην Κόνιτσα

Υποδεχόμαστε τους Ασπροπάρηδες με ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα τελευταία Κουκάλογα της Ηπείρου και στα μεταναστευτικά πουλιά που δεν γνωρίζουν σύνορα!

Η Ελληνική ΟΡΝΙΘΟΛΟΓΙΚΗ Εταιρεία, γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πουλιών και τον ερχομό των Κουκάλογων στην περιοχή της Ηπείρου, διοργανώνει στην Κόνιτσα σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας και τον Δήμο Κόνιτσας ένα τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στα τελευταία Κουκάλογα της Ηπείρου και στα μεταναστευτικά πουλιά που δεν γνωρίζουν σύνορα.
Πρόγραμμα εκδήλωσης:

Στις 5 & 6 Μαΐου, σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, υποδεχόμαστε στον χώρο του ΚΠΕ τα μέλη της Μαθητικής Ομάδας Δράσης για τον #Ασπροπάρη των Δημοτικών Σχολείων της Κόνιτσας με υπαίθριες δραστηριότητες και παιχνίδια. Οι μαθητές/τριες και των τριών Δημοτικών Σχολείων της Κόνιτσας θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε υπαίθριες εκπαιδευτικές δράσεις και να στείλουν το δικό τους μήνυμα για την προστασία του Κουκάλογου και των μεταναστευτικών πουλιών.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, μαζί με τον Δήμο Κόνιτσας καλούμε τους φίλους και φίλες του Ασπροπάρη κάθε ηλικίας στο Δημαρχείο Κόνιτσας για μια ανοιχτή εκδήλωση που περιλαμβάνει παιδικό εργαστήριο με χειροτεχνίες και κατασκευές, ενημερωτική παρουσίαση αφιερωμένη στο Κουκάλογο της ηπειρώτικης φύσης, προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Τελευταίοι των Ασπροπάρηδων» και κλήρωση δώρων για όλους τους συμμετέχοντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου