27 Μαΐ 2022

Επικείμενες εκλογές τοπικής αυτοδιοίκησης - Ποιος θα είναι ο επόμενος Δήμαρχος Κόνιτσας;

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται το τελευταία διάστημα από τους τοπικούς πολιτευτές σχετικά με τις επόμενες Δημοτικές εκλογές.  
Θα έχει όντως ενδιαφέρον, αν η παράταξη του τέως Δημάρχου Κόνιτσας κ. Παπασπύρου θα κατέβει με τον ίδιο στο τιμόνι της διεκδίκησης της κούρσας.
Επιπλέον, είναι κοινή συζήτηση πλέον, για το πόσο φθαρμένος ή όχι, θα βγει ο νυν Δήμαρχος κ. Εξάρχου από την πρώτη του θητεία ως Δήμαρχος Κόνιτσας.
Στην παράταξη του κ. Σπανού, που τα πραγματικά δείχνουν... λίγο μουδιασμένα, μένει να φανεί αν θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το χαμένο έδαφος και να μπει κάποια στιγμή σε πορεία διεκδίκησης της Δημαρχίας, πράγμα το οποίο πολλοί θεωρούν δύσκολο.
Τέλος, σημαντικό ρόλο θα παίξει, το εάν θα κατέβει για υποψήφιος δήμαρχος, ο επί τετραετίες πρώην Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Χατζηεφραιμίδης.
Οι φημολογούμενες συνεργασίες που έχουν διαρρεύσει στα δημοσιογραφικά θεωρεία, μένει να φανεί, αν θα συντελέσουν στο να ανατραπεί το όλο σκηνικό και να αναδειχθεί ο επόμενος Δήμαρχος...
Μήπως είναι ώρα, να θέσουν υποψηφιότητα και να βγουν μπροστά για την διεκδίκηση της Δημαρχίας, νέοι άνθρωποι με μεγαλύτερη όρεξη και αγάπη για τον τόπο τους; 

Οι επόμενες εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης θα πραγματοποιηθούν στις 8 Οκτωβρίου 2023 και η εγκατάσταση των νέων αρχών θα γίνει την πρώτη ημέρα του 2024.
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι με βάσει το νομοσχέδιο ν.455/2018 (Α’ 133), και με τις προωθούμενες αλλαγές μπαίνει τέλος στον θεσμό της απλής αναλογικής και οι τοπικές αρχές εκλέγονται με πλειοψηφία 43% (και μία ψήφο) από την πρώτη Κυριακή.
Επίσης, μπαίνει πλαφόν 3% για την είσοδο ενός συνδυασμού στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ οι εκλογές θα γίνονται ξανά ανά πενταετία (και όχι 4 χρόνια που ίσχυε έως τώρα).

Δείτε στους παρακάτω πίνακες, τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών της τοπικής αυτοδιοίκησης, ανά Δημοτική ενότητα:







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου