15 Απρ 2022

Η ΕΑΓΜΕ προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Γεωθερμικών Σημείων σε Άρτα και Κόνιτσα.

Η ΕΑΓΜΕ προχωρά στη δημιουργία Εθνικού Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Γεωθερμικών Σημείων με στόχο την αξιοποίησή τους Πρωταγωνιστικός θα είναι ο ρόλος της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) στην εθνική προσπάθεια... αξιοποίησης του γεωθερμικού δυναμικού της χώρας που ξεκινά με την προσφάτως υπογραφείσα υπουργική απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της ΕΑΓΜΕ Διονύσιο Γκούτη το έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην εφαρμογή αυτής της απόφασης.
Στην ΕΑΓΜΕ μάλιστα ήδη προχωρά η δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Καταγραφής και Παρακολούθησης Γεωθερμικών Σημείων, στο οποίο συγκεντρώνονται όλα τα δεδομένα και πληροφορίες για τα γεωθερμικά σημεία της χώρας.

Στην Ήπειρο υπάρχουν δύο επίσημα καταγεγραμμένα Γεωθερμικά σημεία στις πηγές Καβάσιλα της Κόνιτσας και στις Συκιές Άρτας το οποίο μάλιστα χαρακτηρίζεται αξιοποιήσιμο.

Η γεωθερμία θα μπορούσε να αποτελέσει σταθερά πηγή καθαρής ενέργειας με πολλαπλά οφέλη για την κοινωνία , την οικονομία και το περιβάλλον ενώ εκτιμάται ότι θα συμβάλλει επίσης , στην επίτευξη των εθνικών κλιματικών στόχων για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και τη μετάβαση στην κλιματική ουδετερότητα έως το 2050.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου