29 Μαρ 2022

Τη Δρόπολη επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ελλάδος με τον Δήμαρχο Κόνιτσας - Φωτογραφίες

Ο Δήμαρχος Δρόπολης και Πωγωνίου, Δημήτρης Τόλης, μαζί με μέλη της Δημοτικής Αρχής και τον Αντιδήμαρχο του Δημοτικού Συμβουλίου, υποδέχτηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ελλάδας, Γιώργο Αμυρά.
Τον κύριο Αμυρά συνόδευαν οι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Κονίτσης, Νικόλαος Εξάρχου και Δημήτριος Χήρας, αντίστοιχα. Ενώ, στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, Δημήτριος Σαχαριδης.

Οι κύριοι Τόλης και Αμυράς αντάλλαξαν απόψεις για την ενίσχυση της υποδομής στο Δήμο Δρόπολης και Πωγωνίου, ενώ τέθηκε επί τάπητος και το ζήτημα απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων στα χωριά μας, για ζητήματα περιβάλλοντος κι ενέργειας .
Παράλληλα, με τους εκπροσώπους του Δήμου Κόνιτσας συμφώνησαν να εντείνουν τη συνεργασία τους στο άμεσο μέλλον.

Δείτε την προσωπική ανάρτηση του Δημάρχου στο Facebook με φωτογραφικό υλικό

"Με χαρά αποδεχθηκα την από 24-3-2022 τηλεφωνική πρόσκληση του υφυπουργού περιβάλλοντος και ενέργειας Γιώργου Αμυρα να τον συνοδεύσω κατά την επίσκεψη του στην Περιφέρεια Αργυροκάστρου της γειτονικής χώρας στις 26-3-2022, ημέρα Σάββατο.
Τον ευχαριστώ γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία (και στον αντιδήμαρχο Δημήτρη Χήρα) να γνωρίσω από κοντά τα χωριά της Ελληνικης μειονοτητας, να ακούσω τα προβληματα από τους εκπροσωπους τους και να διαπιστώσω ότι κρατούν Θερμοπύλες σεβόμενοι την ιστορία και τα έθιμά μας και πάνω από όλα την γλώσσα μας. Χάρηκα ιδιαιτέρως που στη συνάντηση με την Πρέσβυ της χώρας μας στην Αλβανία, με τον Γενικό Προξενο στο Αργυρόκαστρο και μετέπειτα με τον Περιφερειάρχη Αργυροκάστρου, τέθηκε και το ζήτημα της προστασίας του ποταμού Αώου.
Για την επιχείρηση παραγωγής τυροκομικών -αλλαντικων Gjirofarm, του φίλου Αντώνη Ούζα και του Πύρρου Καραντζά, μετά την ξενάγηση από τον Αντώνη, ό,τι και να πω είναι λίγο. Αντώνη, συγχαρητήρια!
Υπουργέ, σας ευχαριστώ θερμά για την τιμή προς εμέ να σας συνοδεύσω."






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου