23 Νοε 2021

Περήφανους μας κάνει για μια ακόμη φορά το ΕΠΑΛ Κόνιτσας (φωτό)

Περήφανους μας κάνει για μια ακόμη φορά το ΕΠΑΛ Κόνιτσας
Πολλά συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς μας
Από το Γραφείο Δημάρχου
Ακολουθούν Δελτία Τύπου του ΕΠΑΛ για τις τελευταίες δράσεις:
Δελτίο Τύπου
Κινητικότητα Erasmus+ ΚΑ226 στην Ισπανία 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας
Το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ226 με τίτλο «Educational Approaches to Strengthening Vocational Schools’ Readiness for Digital Learning” πραγματοποίησε με μεγάλη... επιτυχία, κινητικότητα μαθητών και καθηγητών στην Βαρκελώνη της Ισπανίας από 11/10-17/11/2021. Το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας ως συντονιστής του προγράμματος στο οποίο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί φορείς από την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία, οργάνωσε σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό φορέα MOVEU της Ισπανίας, την εκπαίδευση και κατάρτιση των συμμετεχόντων εταίρων.
Βασικό στόχο του σχεδίου αποτέλεσε η κατανόηση, εξοικείωση, υιοθέτηση και αξιοποίηση ψηφιακών εργαλείων (π.χ. ψηφιακά Quiz) μεθόδων και εφαρμογών (π.χ. ψηφιακές παλτφόρμες, 3D απεικόνιση) προκειμένου να βελτιωθούν οι ψηφιακές δεξιότητες των συμμετεχόντων και να ενισχυθεί η ετοιμότητα και η ικανότητα παροχής διαδικτυακής (αλλά και δια ζώσης, μεικτής) μάθησης στην επαγγελματική εκπαίδευση. Μέσα από την ενεργοποίηση, τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση, σε θέματα και προκλήσεις της σύγχρονης ψηφιακής εκπαίδευσης, είναι βέβαιο πως το παραχθέν αποτέλεσμα προάγει και ισχυροποιεί την εκπαιδευτική διαδικασία. Με αυτόν τον τρόπο, το εκπαιδευτικό και μαθησιακό περιβάλλον αναβαθμίζεται στα Επαγγελματικά Λύκεια, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες, προκλήσεις και προοπτικές για εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους.
Επίσης μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων οι συμμετέχοντες αποκτούν νέες γνώσεις και εμπειρίες, βελτιώνουν τις γλωσσικές, κοινωνικές και διαπολιτισμικές τους δεξιότητες, ενώ καλλιεργείται το αίσθημα ευρωπαϊκής ταυτότητας και κουλτούρας. Με την επιτυχημένη ολοκλήρωση του σχεδίου το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας γίνεται ακόμα πιο ενεργό μέλος της μεγάλης Ευρωπαϊκής κοινότητας.

Δελτίο Τύπου
Πρόγραμμα Erasmus+ ΚΑ229 1ου ΕΠΑΛ Κόνιτσας με σχολεία από την Πολωνία και την Ιταλία.
Το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 Συμπράξεις μεταξύ σχολείων με τίτλο “Foreign mobility as a tool for strengthening students’ key competences” και εταίρους σχολεία από την Ιταλία και την Πολωνία, πραγματοποίησε:
1. Κινητικότητα 11 Μαθητών και 3 Εκπαιδευτικών στο σχολείο της Ιταλίας (Μασάφρα-Τάραντας) στις 27/9-3/10/2021 στην οποία μαζί με το σχολείο συντονιστή της Πολωνίας, συμμετείχαν σε δραστηριότητες και εκπαιδευτικά προγράμματα του Σχεδίου. Με τον τρόπο αυτό, Μαθητές και Εκπαιδευτικοί απέκτησαν νέες γνώσεις, δεξιότητες και εμπειρίες που ενίσχυσαν την εκπαιδευτική και επαγγελματική τους υπόσταση. Ήρθαν σε επαφή με άλλους παράγοντες της εκπαίδευσης, καθώς και με άλλους πολιτισμούς, ανοίγοντάς νέους ορίζοντες, προάγοντας την εξωστρέφειά τους, την επικοινωνία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών.
2. Υποδοχή –Φιλοξενία Μαθητών και Εκπαιδευτικών από την Πολωνία στην πανέμορφη περιοχή της Κόνιτσας και γενικότερα της Ηπείρου, διοργανώνοντας εκπαιδευτικές δράσεις, επισκέψεις και προγράμματα με σκοπό την ανταλλαγή καινοτόμων γνώσεων, εκπαιδευτικών μεθόδων και πολιτιστικών στοιχείων μεταξύ των δύο χωρών. Το 1ο ΕΠΑΛ Κόνιτσας μέσα από δραστηριότητες και περιηγήσεις σε μνημεία, μουσεία και αξιοθέατα, ανέδειξε και κοινώνησε στους Ευρωπαίους εταίρους μας, την πλούσια πολιτιστική, ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά του τόπου, τα έθιμα και τις παραδόσεις, καθώς και την απαράμιλλη φυσική ομορφιά της ευρύτερης περιοχής, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της Ελληνικής Φιλοξενίας.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου