10 Ιουν 2021

«Καλπάκι-Κόνιτσα»: περιμένοντας (ακόμα) τις μελέτες...!

«Βελτίωση του οδικού άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα», ένα ακόμη έργο που δεν προχωρά, με το υπουργείο Υποδομών να μη δίνει σαφείς απαντήσεις για το πότε θα ολοκληρωθούν οι μελέτες σε πρώτη φάση. Γίνεται πάντως γνωστό ότι ο προϋπολογισμός του έργου αυτού ανέρχεται στα 33,6 εκατ. ευρώ.
«Εξακολουθούν να εκκρεμούν οι εγκρίσεις της μελέτης των τεχνικών έργων και του Κτηματολογίου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 33,6 εκατομμύρια...ευρώ (με ΦΠΑ) βάσει της σχετικής εγκεκριμένης οριστικής μελέτης οδοποιίας. Με την ολοκλήρωση και ωρίμανση των μελετών, θα εξεταστεί η ένταξη σε ανάλογο πρόγραμμα χρηματοδότησης για τη δημοπράτηση του έργου» είναι η απάντηση του υπουργείου.
Μια απάντηση που προέκυψε μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Σταύρος Καλογιάννης, ο οποίος υπενθυμίζει σε ανακοίνωσή του ότι ως αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών είχε εγκρίνει τη διάθεση πίστωσης 2 εκατ. ευρώ για την εκπόνηση των μελετών του άξονα Καλπάκι-Κόνιτσα.
Ο κ. Καλογιάννης επιρρίπτει τις ευθύνες για τη μη ωρίμανση του οδικού αυτού έργου στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (2015-2019).
Εκτιμά δε ότι η βελτίωση του οδικού αυτού άξονα «θα δώσει ώθηση στην διαπεριφερειακή σύνδεση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, θα τονώσει τις μεταφορές, τον τουρισμό, το εμπόριο και θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για τους Δήμους Κόνιτσας και Πωγωνίου, ως συνέχεια της Ιόνιας Οδού. Για τους λόγους αυτούς είναι αναγκαία η προώθησή του».
Σε αναμονή λοιπόν των επόμενων ενεργειών του υπουργείου Υποδομών, όταν και αν αυτές γίνουν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου