13 Μαρ 2021

Στις 24 Αυγούστου, εορτή του Αγίου Κοσμά, θα πραγματοποιηθεί στην Κόνιτσα εκδήλωση από την Εκκλησία της Ελλάδος, για τους εορτασμούς των 200 ετών από την επανάσταση του 1821

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στα πλαίσια του εορτασμού των 200 ετών από την επανάσταση του 1821, διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα από την αρχή του έτους πολλές εκδηλώσεις.
Σύμφωνα με το αναλυτικό συνοδικό πρόγραμμα που έχει δημοσιευτεί, την Τρίτη 24 Αυγούστου 2021 θα πραγματοποιηθεί η περιφερειακή εκδήλωση της Ηπείρου στην Κόνιτσα.
Θα τελεστεί στον Ιερό προσκυνηματικό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού... στην Κόνιτσα (όπου φυλάσσεται και το ιερό λείψανο του Αγίου), πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις μνήμην του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, με την συμμετοχή όλων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών της Ηπείρου. 
Στα Ιωάννινα επίσης, θα διοργανωθεί Επιστημονικό Συνέδριο (φροντίδι των 5 Ιερών Μητροπόλεων της Ηπείρου) με θέματα: α) Την εθνική και πνευματική προσφορά του Αγίου Κοσμά και β) τους αγώνες των Σουλιωτών για την Ελευθερία. Με συμμετοχή μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Δείτε σχετικό υλικό ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου