18 Οκτ 2019

Δεν πλήρωσε την αστοχία η Πίνδος. Πρόκριση στην παράταση!

Αμφίρροπο αποδείχτηκε το ματς Κυπέλλου στο Δροσοχώρι μεταξύ του τοπικού Παντελεήμονα και της Πίνδου Κόνιτσας, που κρίθηκε στην παράταση.
Μια κατηγορία χωρίζει τις δυο ομάδες και λογικά οι φιλοξενούμενοι θα υπερτερούσαν, αυτό δείχνει εξάλλου και η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, όπου...
οι «ακρίτες» εκτός από ένα γκολ είχαν σωρεία ευκαιριών.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης κάποια σουτ των Μελιγγιώτη Θ. και Καλέ για Δροσοχώρι και Πίνδο αντίστοιχα δεν ανησύχησαν τους αντίπαλους γκολκίπερ. Από το 9ο λεπτό, όπου οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρία με τον Κίτσο να πλασάρει από κοντά άουτ, έπειτα από σέντρα του Καλέ από αριστερά, είχαν εγκατασταθεί στην αντίπαλη περιοχή.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ένα ατομική ενέργεια και σουτ του Μάρκου μέσα από την περιοχή, αποκρούει ο Νικολάου. Ώσπου στο 12΄ γίνεται το 0-1, όταν ο Σπανός Χ. σεντράρει από δεξιά και ο Καλές με πλασέ από κοντά βρίσκει δίχτυα.

Η Πίνδος συνεχίζει να σφυροκοπά και στο 19΄ ο Σπανός Χ. πασάρει δίπλα στον Κίτσος, μπαλιά του δεύτερου από δεξιά μέσα στην περιοχή, κεφαλιά του Κυρτζόγλου στο δεύτερο δοκάρι, λίγο άουτ η μπάλα. Στο 23΄ δυνατό σουτ του Σπανού Δ. από μακριά, αποκρούει ο Νικολάου και στο 26΄ ατομική ενέργεια και πλασέ του Κίτσου, λίγο άουτ η μπάλα.

Οι φιλοξενούμενοι συνεχίζουν να χάνουν ευκαιρίες, όταν στο 33΄ ο Χαλούλος εκτελεί φάουλ από πλάγια αριστερά, σχεδόν σαν κόρνερ, αλλά ο Νικολάου βγάζει με δυσκολία σε κόρνερ. Εδώ πήγε να πληρώσει την επιθετική της δυστοκία η Πίνδος, αφού στο επόμενο λεπτό το Δροσοχώρι βγαίνει στην αντεπίθεση, στη μοναδική φάση που είχε ως τότε, ο Κοκκιάδης πασάρει στον Μελιγγιώτη Θ. αυτός σουτάρει και η μπάλα σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γεωλδάση και έτσι το σκορ μέχρι την ανάπαυλα παραμένει στο 0-1.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν και πάλι αυτοί που απείλησαν πρώτοι, όταν στο 56΄ ο Καλές έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, τετ-α-τετ ο Γαλανός με τον Νικολάου, αλλά σουτάρει πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μετά από 6 λεπτά, όμως, η μπάλα τιμώρησε και ο Ζήσης, που είχε μπει αλλαγή, σεντράρει από δεξιά, κεφαλιά – πάσα του Κοκκιάδη στο δεύτερο δοκάρι και ο Μελιγγιώτης Θ. από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε πολύ, αφού στο 65΄ο Χαλούλος σεντράρει από αριστερά, η μπάλα χτυπάει στον Κολιό Ν. και ο διαιτητής δίνει πέναλτι για χέρι. Δεν μπορεί να φανεί στο βίντεο γιατί παρεμβάλετε άλλο σώμα, ενώ οι παίκτες και ο πάγκος του Δροσοχωρίου διαμαρτύρονται ότι ο ποδοσφαιριστής το έχει «μαζέψει».

Ο Κίτσος εκτελεί εύστοχα το πέναλτι για να γίνει το 1-2. Ο ίδιος παίκτης μετά από φάση διαρκείας σουτάρει μέσα από την περιοχή, αλλά αποκρούει ο Νικολάου.

Στο 78΄ έρχεται και πάλι η ισοφάριση για το Δροοχώρι, που έχει πετύχει ισάριθμα γκολ σε δυο ευκαιρίες στην επανάληψη. Συγκεκριμένα στο 78΄ ο Κοκκιάδης κάνει την ατομική ενέργεια για να μπει στην περιοχή, η μπάλα κοντράρει στον αμυντικούς της Πίνδου και στρώνεται στον Μελιγγιώτη Θ., που πλασάρει εύστοχα για το 2-2. Η Πίνδος πάει να απαντήσει το 85΄, αλλά σουτ του Χαλούλου, μετά από κόρνερ του Μήτσου, περνάει λίγο άουτ.

Δυο λεπτά μεγάλη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να τελειώσουν το ματς, όταν ο Κίτσος σεντράρει από αριστερά, πλασέ στη κίνηση από τον Μήτσο, αλλά αποκρούει ενστικτωδώς ο Νικολάου. Το ματς την ουσία τελειώνει στις καθυστερήσεις, καθώς ο Θεοχάρης αντικρίζει την απευθείας κόκκινη κάρτα και αφήνει με 10 την ομάδα του, αφού κινήθηκε απειλητικά προς αντίπαλο ποδοσφαιριστή.

Όπως είπαμε το παιχνίδι στην ουσία τέλειωσε εκεί, καθώς το Δροσοχώρι με αριθμητικό μειονέκτημα και με 90 λεπτά κούρασης δεν μπόρεσε να κάνει κάτι στην παράταση.

Στο 95΄ ο Βλάχος Χ. σεντράρει από δεξιά, κεφαλιά του Κίτσου στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα χτυπάει και στο σώμα του Μελιγγιώτη Π. καταλήγοντας στα δίχτυα για το 2-3.

Στο 103΄ διπλή ευκαιρία για την Πίνδο, όταν ο Κίτσος πασάρει στον Μήτσο, αυτό από κοντά δεν μπορεί να νικήσει τον Νικολάου, στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα φτάνει στον Χαλούλου, αυτός ασίστ στον Μήτσος, τετ-α-τετ με τον Νικολάου και πλασάρει στο δοκάρι.

Ένα λεπτό μετά σουτ του Κυρτζόγλου από το ύψος της περιοχής, πέφτει εντυπωσιακά και σώζει ο Νικολάου. Στο 115΄ έρχεται και το 4ο γκολ των «ακριτών», όταν ο Σπανός Χ. με ατομική ενέργεια και σέντρα από δεξιά, βρίσκει τον Μήτσο, που από κοντά δεν αστοχεί.

ΔΡΟΣΟΧΩΡΙ : Νικολάου, Ντρης, Μπαχάς, Θεοχάρης, Κολιός Ν., Μελιγγιώτης Η. (Καμπάς 72΄), Κολιός Α. (Ζήσης 46΄ (Λυπόπουλος 88΄)), Τσιφτσης, Μελιγγιλωτης Θ., Κοκκιάδης, Δήμος (Μελιγγιώτης Π. 50΄)

ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ : Γεωλδάσης, Σπανός Χ., Καλές, Σπανός Α., Ρούστα, Σπανός Δ. (Μήτσος 63΄), Κίτσος, Κυρτζόγλου, Γαλανός (Τσαλιαμάνης 63΄), Χαλούλος (Ζαχαρόπουλος 110΄), Μάρκος (Βλάχος Χ. 84΄)

Ανδρέας Φιλιππούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου