24 Ιουλ 2024

Κόνιτσα: Ανακοίνωσε την ανανέωση παικτών

Η Πίνδος Κόνιτσας ανακοίνωσε την ανανέωση των πρώτων πέντε παικτών, οι οποίοι θα συνεχίζουν να αγωνίζονται στην ιστορική ακριτική μας ομάδα.
Συγκεκριμένα στην ομάδα της Κόνιτσας θα συνεχίσουν και την νέα αγωνιστική περίοδο οι: Σοφοκλής Έξαρχος (τερματοφύλακας), Θωμάς Έξαρχος (αμυντικός), Νίκος Ντεντόπουλος (αμυντικός), Βασίλης Γαϊτανίδης (μέσος) και Απόστολος Κυρτζόγλου (επιθετικός).

20 Ιουλ 2024

Λιτά, αλλά με υπερηφάνεια τιμήθηκαν οι ηρωίδες Γυναίκες της Πίνδου στην Φούρκα

Οι Γυναίκες της Πίνδου αναδείχθηκαν αθάνατες ηρωίδες, που κουβαλούσαν σε χιονισμένες κορυφές στις πλάτες τους πυρομαχικά, και συντέλεσαν στο μεγαλείο του «ΟΧΙ», ήταν το μήνυμα από τη λιτή, αλλά ενθουσιώδη εκδήλωση προς τιμήν τους, αλλά και προς τιμήν των αξιωματικών Κ. Δαβάκη, Α. Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, που οργανώθηκε το Σάββατο 20 Ιουλίου στην ορεινή Φούρκα Κόνιτσας, όπου...

19 Ιουλ 2024

Επέτειος μνήμης γυναίκας της Πίνδου στην Φούρκα Κόνιτσας - 20 Ιουλίου 2024

20 ΙΟΥΛΙΟΥ 2024 ΣΤΗΝ ΦΟΥΡΚΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ
Επέτειος μνήμης της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κωνσταντίνου Δαβάκη, Αλεξάνδρου Διάκου και όλων των Ηρώων του Έπους του 1940.
Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα....

16 Ιουλ 2024

Τριήμερος εορτασμός για τον Όσιο Παΐσιο στην Κόνιτσα! (φωτο)

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και ιδιαίτερη τιμή πραγματοποιήθηκαν, στην Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης και τον Δήμο Κόνιτσας οι τριήμερες εκδηλώσεις από 10 έως 12 Ιουλίου 2024 προς τιμήν του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου στην Κόνιτσα.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 με επίσκεψη και ξενάγηση στην πατρική οικία του Αγίου Παϊσίου και παράκληση στο εξωκλήσι της Αγίας Βαρβάρας, όπου ο Άγιος είχε την πρώτη θεοπτία.
Δείτε ολόκληρο το φωτορεπορτάζ...

10 Ιουλ 2024

Η Κόνιτσα τιμάει τον Άγιο της! Tριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Παΐσιου!

Η Κόνιτσα τιμάει τον Άγιο της
Στα Αγιασμένα Αχνάρια του Αγίου Παϊσίου 10 - 12 Ιουλίου 2024.
Tριήμερες εκδηλώσεις προς τιμήν και μνήμην του Αγίου Παΐσιου διοργανώνει ο Δήμος Κόνιτσας, μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης, από 10 έως 12 Ιουλίου.
Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο «Στα αγιασμένα αχνάρια του Αγίου Παϊσίου».
Δείτε φωτογραφικό υλικό από τις περσινές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

3 Ιουλ 2024

Καλπάκι- Κόνιτσα.. Μια μελέτη που δεν τελειώνει ποτέ!

Δέκα χρόνια συμπληρώθηκαν και η τύχη της αγνοείται.. Ο λόγος για την μελέτη που αφορά στην βελτίωση του οδικού τμήματος από το Καλπάκι μέχρι την Κόνιτσα.
Η μελέτη είχε ξεκινήσει το 2014 με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Στην επίσημη πλατφόρμα για τα έργα που εγκαινίασε πρόσφατα η Κυβέρνηση, δεν περιλαμβάνεται κανένα στοιχείο για τον χρόνο ολοκλήρωσή της.
Αναφέρεται ότι «στο 1ο τμήμα γίνονται οριζοντιογραφικές βελτιώσεις καθώς και διαμόρφωση των ισόπεδων κόμβων στις διασταυρώσεις με το τοπικό οδικό δίκτυο. Επίσης μελετάται η κατασκευή γέφυρας μεγάλου μήκους μετά τον Βοϊδομάτη. Στο 2ο τμήμα συντάσσεται μελέτη βελτίωσης οδικής ασφάλειας και...