6 Ιαν 2024

Δέκα κολυμβητές στα νερά του Αώου - Εντυπωσιακή τελετή στο γεφύρι της Κόνιτσας!

Δέκα κολυμβητές, αθλητές που βρίσκονται στην περιοχή, τουρίστες αλλά και δύο ντόπιοι βούτηξαν στα παγωμένα νερά του Αώου, στον Αγιασμό των υδάτων που έγινε για πρώτη φορά στο εντυπωσιακό πέτρινο γεφύρι της Κόνιτσας.
Το γεφύρι χτίστηκε το 1869 από μάστορες και πετράδες της περιοχής. Η Κόνιτσα άλλωστε φημίζεται για τους μαστόρους που ταξίδεψαν πολύ πέρα από τα γεωγραφικά της όρια, δημιουργώντας πραγματικά κομψοτεχνήματα!
Στο γεφύρι αυτό λοιπόν, που σηματοδοτεί την είσοδο στον Εθνικό Δρυμό της Πίνδου, έγινε για πρώτη φορά ο Αγιασμός των Υδάτων σε μία τελετή που έδωσε το παρόν πλήθος κόσμου.
Πολλοί και οι τουρίστες που βρίσκονται όλο το διάστημα των εορτών στην Κόνιτσα και τα χωριά της η οποία θέλει να ανακτήσει τον ρόλο και τη θέση της στον τουριστικό χάρτη.
Δέκα κολυμβητές, κάποιοι με ειδικές στολές για να ανταπεξέλθουν στα πολύ παγωμένα νερά του ποταμού, έπεσαν στο ποτάμι για να πιάσουν τον σταυρό, με την εξωτερική θερμοκρασία να είναι στους 11 βαθμούς.
Ο 19χρονος Δημήτρης Καρακούνος από την Αθήνα που βρισκόταν στην Κόνιτσα για ολιγοήμερες διακοπές ήταν αυτός που έπιασε τον Σταυρό. Πρώτη φορά βούτηξε και στάθηκε τυχερός εισπράττοντας και τις ευχές όλων για τη νέα χρονιά, για υγεία και τύχη.
Ο Δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου σημείωσε ότι η τελετή έγινε για πρώτη φορά με σκοπό να καθιερωθεί και να αποτελέσει κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός. Παράλληλα μπορεί να λειτουργήσει και ως πόλος έλξης επισκεπτών καθώς το τοπίο είναι μοναδικό και η περιοχή πανέμορφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου