21 Μαΐ 2022

Η τουριστική ανάπτυξη της Κόνιτσας

Η αρχόντισσα της Ηπείρου, η γραφική Κόνιτσα μαγεύει τους επισκέπτες με τα πέτρινα κτίσματα, το φυσικό περιβάλλον και τις εκκλησίες της. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η περιοχή έχει αναπτυχθεί τουριστικά τόνισε ο δήμαρχος Νίκος Εξάρχου, μιλώντας στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3.

Η περιοχή ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή συρρίκνωση κυρίως το χειμώνα, ενώ αντίθετα ο πληθυσμός της Κόνιτσας αυξάνεται τους καλοκαιρινούς μήνες, τονίζει ο ίδιος. Οι κάτοικοι της Κόνιτσας ασχολούνται κυρίως με την κτηνοτροφία, τη γεωργία και τον τουρισμό.

Η δημοτική αρχή αναζητά τρόπους να δοθούν κίνητρα στους κατοίκους να παραμείνουν όλη τη διάρκεια του χρόνου, να εργαστούν και να δημιουργήσουν μέσα από ένα κεντρικό πρόγραμμα ανάπτυξης. Θα έπρεπε να υπάρχουν ειδικά κριτήρια για τους δημόσιους υπαλλήλους που επιθυμούν να εργαστούν στην περιοχή και ο ιδιωτικός τομέας να επενδύσει εξίσου στις περιοχές αυτές.

Παράλληλα, υπάρχει έντονος προβληματισμός στις αρχές για την ορθολογική διαχείριση της αποκομιδής των απορριμμάτων, καθώς και για το κλείσιμο υποκαταστημάτων των ΕΛΤΑ και κάποιων τραπεζών, που δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητα των κατοίκων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου