8 Φεβ 2021

Διήμερο με επιδείνωση του καιρού

Στους 21 βαθμούς έφτασε η θερμοκρασία την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα –ήταν η υψηλότερη στην Ήπειρο- 20 έδειξε στην Πάργα και την Κόνιτσα και 18 στα Γιάννινα (Πανηπειρωτικό) σύμφωνα με το αυτόματο δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου.
Το ανοιξιάτικο διάλειμμα ωστόσο παίρνει τέλος καθώς από τη Δευτέρα ο καιρός... θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονα μάλιστα φαινόμενα κατά τόπους.
Η ΕΜΥ με έκτακτο δελτίο προειδοποιεί για την αλλαγή του καιρού ενώ η Πολιτική Προστασία συνιστά την προσοχή των πολιτών.
Σύμφωνα με το έκτακτο της ΕΜΥ:
Α. Θα επηρεαστούν:
1. Τη Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2021
Από τις προμεσημβρινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και βαθμιαία η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από αργά το απόγευμα.
Από τις μεσημβρινές ώρες η Ανατολική Μακεδονία, η Θράκη, σταδιακά τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα, με εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.

2. Την Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου
Από αργά το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και σταδιακά η Δυτική Πελοπόννησος, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10 Φεβρουαρίου 2021).
Από τις βραδινές ώρες, μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (10 Φεβρουαρίου 2021) τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς η Θράκη.
Β. Θυελλώδεις άνεμοι νοτίων διευθύνσεων εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα πνέουν τη Δευτέρα (8 Φεβρουαρίου 2021), οι οποίοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), από την πλευρά της, ανακοίνωσε πως έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου