30 Νοε 2023

Με «προίκα» 80 εκατ. ευρώ εκκινεί η ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της Ηπείρου

Με αρχική χρηματοδότηση 80 εκατ. ευρώ, ξεκινά η διασύνδεση αρχαιολογικών χώρων και ιαματικών πόρων από την Κόνιτσα μέχρι το Σούλι και τον Αχέροντα.

Πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα η Ημερίδα Διαβούλευσης για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση με θέμα «Διαδρομή στα Αρχαία Θέατρα, στην Φύση και στον Πολιτισμό στην Ήπειρο» για την περίοδο 2021-2027, προβλέποντας αρχική χρηματοδότηση 80 εκατομμύρια ευρώ, για την πρωτοβουλία διασύνδεσης...

ιστορικών και φυσικών αξιοθέατων από τους ιαματικούς πόρους της Κόνιτσας μέχρι τα βοσκοτόπια των Θεοδώριανων. Ο σχεδιασμός καλύπτει αρχαιολογικούς χώρους μέχρι το Σούλι και τον Αχέροντα.

Το σχέδιο, που βρίσκεται σε διαβούλευση, εστιάζει στην επέκταση της «Πολιτιστικής Διαδρομής» που υλοποιήθηκε στην προηγούμενη περίοδο. Οι παρεμβάσεις θα επεκταθούν στη Νικόπολη, τη Δωδώνη, την Κασσώπη και τα Γίτανα.

Συνολικά, προβλέπεται χρηματοδότηση 15 εκατομμυρίων ευρώ για τη συνέχιση των έργων σε αυτούς τους αρχαιολογικούς χώρους. Ενώ, το Σχέδιο Στρατηγικής είναι διαθέσιμο για σχόλια στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου έως τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023.

dnews


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου