23 Μαρ 2022

Ήπειρος: Στο 80% η πληρότητα τουριστικών προορισμών για το τριήμερο – ενθαρρυντικά μηνύματα για το Πάσχα

Ενθαρρυντική είναι η εικόνα για το επερχόμενο τριήμερο 25 Μάρτιου στην πόλη των Ιωάννινων αλλά και στον ορεινό όγκο του νομού από το ποσοστό κρατήσεων που αγγίζει το 80%.

Το Παπιγκο, το Ζαγορι, το Μέτσοβο, η Κόνιτσα και τα χωριά των Τζουμέρκων έχουν την τη τιμητική τους.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο ξενοδόχων Ν Ιωάννινων κ Στάθη Σιουτη αν η τιμές των καυσίμων συνέχιζαν την πτώση των τελευταίων ημέρων τότε το ποσοστό θα ξεπερνούσε το 90 % ωστόσο και αυτή η κίνηση δίνει ανάσα ρευστότητας στης τουριστικές επιχειρήσεις που μετα τα Χριστούγεννα βλέπουν συνεχώς ο τζίρος να μειώνεται.

To καλό παραδοσιακό φαγητό, το άγριο φυσικό περιβάλλον που ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει και ταυτόχρονα να δοκιμάσει και τις αθλητικές του δυνατότητες στο ραφτινγκ στο καγιάκ στα ποτάμια του νομού Ιωάννινων κάνουν το ταξίδι στα Γιάννινα μαγικό.

Φτάνοντας στην πόλη των Ασημουργών οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και να θαυμάσουν από κοντά τόσο το κάστρο όσο και τα αμέτρητα μουσεία.

Με το καραβάκι από τον Μόλο μπορούν να επισκεφτούν το νησί των Ιωάννινων και να δοκιμάσουν τα τοπικά πιάτα με βατραχοπόδαρα, πέστροφα στα κάρβουνα και το χέλι .


Οι λάτρεις του βουνού έχουν την δυνατότητα να ανηφορίσουν στο γραφικό Ζαγόρι και να γνωρίσουν την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική της περιοχής με τα δεκάδες εξωκλήσια και Μοναστήρια που πλαισιώνουν την άγρια ομορφιά της φύσης που καθρεπτίζεται μέσα στα καταγάλανα νερά του Βοϊδομάτη ποταμού.

Οι καιρικές συνθήκες επιτρέπουν να κάνουμε σκι στο χιονοδρομικό κέντρο του Ανήλιου Μετσόβου με πολύ καλής ποιότητας χιόνι που παρότι βρισκόμαστε στο τέλος του μήνα Μάρτιου τα βουνά είναι χιονισμένα και μας ταξιδεύουν σε ονειρικά Αλπικά τοπία.

Το κόστος για την διαμονή μας είναι στα επίπεδα εποχής προ Κορωναίου με τιμές που ξεκινούν από 60 ευρώ το δίκλινο δωμάτιο μέχρι και τα 180 ανάλογα τις ανέσεις που θα ζητήσουμε να περιλαμβάνει η διαμονή μας.

Οι ξενοδόχοι απορρόφησαν τις αυξήσεις τόσο στην ενέργεια όσο και στην αύξηση που παρουσιάζουν τα τρόφιμα για να μπορέσουν να παραμείνουν ζωντανοί και ανταγωνιστικοί στον κλάδο του τουρισμού που δέχεται μεγάλο πλήγμα και από των πόλεμο στην Ουκρανία .

Τα μηνύματα είναι θετικά και για το Πάσχα που μέχρι αυτή την στιγμή οι κρατήσεις αγγίζουν το 60 τις 100 και τις επόμενες ημέρες θα αυξηθεί πάρα πολύ, ανασταλτικός παράγοντας η αυξήσεις στα καύσιμα που καθημερινά δυσκολεύουν και φοβίζουν αυτούς που θέλουν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα για να απολαύσουν λίγες ήμερες διακοπών μακριά από το άγχος της καθημερινότητας.Οι ξενοδόχοι των Ιωάννινων μαζί με το επιμελητήριο έχουν κάνει επαφές με μεγάλες αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους που έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση για σύνδεση του αεροδρομίου των Ιωάννινων τόσο από χώρες της Ευρώπης, όσο και σύνδεση της ηπειρωτικής πρωτεύουσας με την Κρήτη που θα δώσει νέα ώθηση στην ανάπτυξη του εσωτερικού τουρισμού, ενώ μεγάλη και θετική αναμένεται να είναι προς αυτή την κατεύθυνση η συμβολή των υδροπλάνων που σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν πτήσεις από την Λίμνη των Ιωάννινων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου