27 Απρ 2021

Πραγματοποίηση τηλεδιάσκεψης για τον τουρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννη την Τετάρτη 21/04/2021 έγινε τηλεδιάσκεψη για τον τουρισμό με στόχο την αλληλοενημέρωση και τον συντονισμό της συνολικής προσπάθειας ενόψει και των δύσκολων συνθηκών που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του... κορονοϊού, ώστε να επιτευχθούν τα μέγιστα κατά τη φετινή τουριστική περίοδο.
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων, Ενώσεις επαγγελματιών, η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων κλπ. Για τον Δήμο Κόνιτσας συμμετείχε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Λαζογιάννης.
Τονίστηκαν οι ενέργειες του Δήμου στη βελτίωση των υποδομών, τη σήμανση των μονοπατιών, την ολοκλήρωση των αναρριχητικών διαδρομών και την προσεχή δημοπράτηση των Δομημένων Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αναγνωστοπουλείου Σχολής. Έγινε αναφορά στα τμήματα ΙΕΚ Οδηγών Βουνού και Τεχνικών Αμπελουργίας και Οινολογίας και στην προστιθέμενη αξία που θα δώσουν οι απόφοιτοι τους στο τουριστικό προϊόν της περιοχής. Επίσης, τονίστηκε το ενδιαφέρον του Δήμου για τις έγγραφες προτάσεις που κατατέθηκαν για τη δημιουργία ενός διακρατικού πάρκου, που θα περιλαμβάνει τον Αώο ποταμό ως την Αδριατική θάλασσα.
Παράλληλα, επισημάνθηκε η ανάγκη για περαιτέρω πιέσεις σχετικά με την ολοκλήρωση της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά και για την περάτωση των μελετών για το Υδατοδρόμιο της λίμνης Παμβώτιδας. Επιπλέον, εκφράστηκε το ενδιαφέρον του Δήμου και ζητήθηκε απο την υπεύθυνη Τουριστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κα Ιουλία Μαρκούλα η πρόσκληση εξειδικευμένων τουριστικών γραφείων και η διοργάνωση fam trips δημοσιογράφων που σχετίζονται με τον εναλλακτικό τουρισμό και τις δραστηριότητες στη Φύση.
Πρόταση έγινε επίσης να προωθείται στους tour-operators η δημιουργία τουριστικών πακέτων που θα συνδυάζουν διακοπές στη θάλασσα με κάποιες διανυκτερεύσεις για φυσικές δραστηριότητες σε ορεινούς προορισμούς. Τέλος, διατυπώθηκε η άποψη ότι επιβάλλεται να επιδιωχθούν συχνότερες επαφές και επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων.
Από το Γραφείο Δημάρχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου