7 Αυγ 2022

Έντονη βροχή στο μέτωπο της φωτιάς στον Αμάραντο Κόνιτσας

Λίγο μετά τις 7μ.μ. ξέσπασε βροχή στον Αμάραντο Κόνιτσας και στην περιοχή "Λεύκη" που από χτες το μεσημέρι καίει φωτιά σε πευκόδασος. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχει κίνδυνος για αναζωπυρώσεις στο ήδη καμμένο δάσος. Όλο το βράδυ θα υπάρχει συνεχής παρακολούθηση από... μονάδες του πυροσβευστικού σώματος. Οι προγνώσεις μιλάνε για βροχή και αύριο Δευτέρα και όλα δείχνουν πως ο κίνδυνος έχει αποφευχθεί.

Από το πρώτο φως της ημέρας τα επίγεια και τα εναέρια μέσα κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να περιορίσουν τις συνεχείς αναζωπυρώσεις και τις διάσπαρτες εστίες που υπήρχαν σε μήκος της κορυφογραμμής. Μηχανήματα έργου της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού άνοιξαν αντιπυρικές ζώνες, ώστε τα πυροσβεστικά μηχανήματα να προσεγγίσουν τις εστίες της φωτιάς.

Τα ελικόπτερα, τα οποία το πρωί της Κυριακής είχαν αυξηθεί σε 4, σταμάτησαν να επιχειρούν στην περιοχή όταν πλέον ξέσπασε η βροχή. Σπουδαία ήταν και η συμβολή του ελικοπτέρου Erickson S-64, το οποίο γεμίζει την δεξαμενή του (έως 10.000 λίτρα) σε λιγότερο από 1 λεπτό χάρη στον εξαιρετικά δυνατό μηχανισμό της αντλίας του.

Το βίντεο είναι της προέδρου της κοινότητας Αμαράντου Κόνιτσας Δήμητρας Κατή, από τις πρωινές επιχειρήσεις του ελικοπτέρου στο μέτωπο της φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου